NIEUW BUSINESSMODEL: KLARNA

2 Posted by - 15 maart 2021 - Publicaties

Klarna staat vooral bekend als online betaaldienst. Het is hun nieuwe missie om een shoppingexperience te creëren die voor iedereen smooth en vlekkeloos verloopt. Waarbij ze iedere partij die onderdeel is van de klantreis betrekken. Het heeft wat weg van Lego maar is tegelijkertijd echt anders. Hier lees je meer over het nieuwe businessmodel van Klarna: Future Shoping Lab.

Bij dit proces hebben zij experts uit zeer verschillende disciplines betrokken om na te denken over diverse scenario’s. Er is gewerkt met het ‘what-if-principe’. Het eerste resultaat: een modulaire postbox.

Ieder huis heeft wel een brievenbus of een postbox. Er komen steeds meer pakketjes en we willen waar mogelijk ook als ontvanger als het even kan een persoonlijke ervaring. Dat moet ook de gedachte zijn geweest bij het ontwikkelen van The Future Lab.

Zo is er een in- en outbox, waar je naast de te ontvangen pakketjes ook de retourpakketjes in kunt plaatsen. Die pakketjes kun je ook nog eens zichtbaar maken voor mensen in de directe omgeving zodat zij jouw pakketje kunnen overnemen, wat weer goed is voor de footprint. Er is voorlopig sprake van een 3d print box, een recycle box en een drone landingsplaats. Hoe verwacht jij dat de volgende box eruit zal zien en welke functie die zal hebben?