Viva lá Retail

0 Posted by - 8 augustus 2016 - Retailstylisten

Je gaat op vakantie en neemt mee: een goed humeur, je mooiste zomeroutfit en natuurlijk de nodige retail inspiratie. Wij helpen jouw zomer compleet te maken door in de vakantieperiode de laatste retail hotspots van diverse wereldsteden, leestips en te gekke events van onze experts met je te delen. Altijd handig die extra inspiratie, als je toch al van plan was om naar een (inter)nationale stad te gaan. Lees snel verder en ontdek in vogelvlucht de pareltjes van Rotterdam, Gent, Lissabon en New York volgens onze retailspecialisten.

Rotterdam: Denoism
DENOISM
Raampoortstraat 16
3032 AH, Rotterdam

Een parel in eigen land
Blijf je dit jaar in Nederland? Dan is een stedentrip naar Rotterdam een echte aanrader. Denoism is een zogeheten ‘local store’ met internationale allure. Bij Denoism bepaal je zelf het eindresultaat van jouw nieuwste denim aanwinst; van de pasvorm tot de knopen en het garen. Benieuwd naar meer toffe retailconcepten? Lees hier de top 3 ‘must see’ voor deze zomer van retailstylist Nynke Ott.

Denoism(Bron: Denoism, www.thedenimdaily.com)

Lissabon: LX Factory
LX Factory
Rua Rodrigues Faria
103 1300 – 501 Lisboa

Geen moment van verveling
Verblijf je deze vakantie in Lissabon? Dan is de LX Factory zeker dé plek om vaker te bezoeken. De LX Factory is een voormalig industrieel terrein gevuld met restaurants, studio’s en galeries. Niet alleen de hotspots, maar ook het terrein is de moeite waard om te bezoeken. Overal zie je street art en andere uitingen van kunst en je mag vrij door de oude fabriekspanden uit 1846 lopen. Kan je niet genoeg krijgen van interessante gebiedsontwikkelingen? Lees dan hier de top 3 hotspots van Femke Cuijpers.

lxf(Bron: LX Factory, Marloes van der Mispel)

Gent: Le Botaniste
Le Botaniste
Hoornstraat 13
9000 Gent

Een biologische keuken en natuurwijnbar
Le Botaniste is een healthy food concept van het voor velen bekende Le Pain Quotidien. Een concept waar heel duidelijk gekozen is voor het bieden van goede kwaliteit in een passende omgeving. Bij binnenkomst zie je direct authentieke elementen terug, zoals glazen potten en flacons van de oude apotheek die hiervoor in het pand gevestigd was. Alleen het retaildesign maakt het al de moeite waard om een kijkje te nemen. Dus ben je toevallig bij onze buren; Le Botaniste is zeker een aanrader. Laat je verder inspireren door collectiespecialist Marloes van der Mispel en lees hier haar Retail ‘must see’ top 3 voor deze zomer!

Le Botaniste(Bron: Le Botaniste, www.hipsteadresjesgent.wordpress.nl)

New York: Sonos
The Sonos Store
101 Greene Street New York
NY 10012

Ogen dicht en oren open
In de flagshipstore van Sonos draait alles om geluid. Niet de producten zien of voelen, maar horen. In de voetstappen van Apple experimenteert Sonos met geluidsbeleving. Dit komt terug aan de hand van micro-huisjes voorzien van een speakerwand die je letterlijk onderdompelen in het geluid en je zo even ontsnapt aan alle prikkels van buitenaf. Mocht je in de buurt zijn, loop naar binnen, sluit je ogen en ervaar welke effecten geluid heeft op jouw gemoedstoestand. Bekijk hier de top 3 retailconcepten van Carin Frijters voor deze zomer.

Sonos formaat(Bron: Sonos flagshipstore, www.sonos.com)

Jouw ‘must see’ top 3
Ben je tijdens jouw vakantie nog retailconcepten tegengekomen die onze specialisten niet mogen missen? Mail jouw tips dan naar info@retailtheater.nl.