Wie is de Millennial?

1 Posted by - 10 mei 2017 - Geen categorie

De Millennial, ook wel generatie Y genoemd, is geboren tussen pakweg 1980 en 2000. Een exacte grens is nog niet te trekken, omdat de volgende generatie Z, die veel kenmerken deelt, nog aan het opgroeien is. Wel is het zo dat de meeste Millennials nu (bijna) afgestudeerd of al volop aan het werk zijn. Een belangrijke generatie voor retail dus! Want werk betekent koopkracht.

Smartphones, tablets, social media: dit zijn echte digital natives. Technologie is belangrijk in alles wat ze doen. Ook in retail. Ze zijn nu eenmaal gewend aan instant information: prijsvergelijkingen, product informatie en recensies; de Millennial zoekt dit direct in jouw winkel op. Je redt het niet langer met de laagste prijs. Het theater maken in je winkel is bij deze generatie belangrijker dan ooit!

Millennials-1

Elke generatie heeft zijn eigen kenmerken, normen en waarden en eigenaardigheden. En elke generatie heeft zijn eigen aanpak nodig binnen retail. Lees je dus vooral in in de Millennial. En laat je hier inspireren door de nieuwste concepten.