RETAIL 3.0 (training)

4 Posted by - 3 juli 2019 - * Nieuws, Retailtraining

In de cursus RETAIL 3.0 leert retailexpert Carin Frijters je in een aantal lessen hoe de stenen winkel bestaansrecht heeft. Nu, maar zeker ook in de toekomst. Ze neemt je mee langs belangrijke thema’s die een rol spelen bij het ontwikkelen van een onderscheidend (winkel)concept.

Heb je weinig tijd maar wil je wel bijblijven in het retailvak en op de hoogte zijn van alle do’s en don’ts om je consument te boeien en vooral te binden? Dan is dit een geweldige kans voor je!

Les 1. TRENDS EN CONCEPT
Trends bepalen en geven richting aan onze toekomst. Ze bieden daarmee structuur en houvast. Ze geven kwalitatieve verschuivingen vorm, zorgen voor veranderingen in het gedrag van consumenten en ontzenuwen vaak letterlijk de drang om alles te behouden zoals het is. De nieuwe keuzes moeten immers wél commercieel haalbaar en schaalbaar zijn. Typisch retail 3.0 dus.

Les 2. CONSUMENT EN KLANTREIS
Welke kant beweegt de hedendaagse consument op? Is klantentrouw steeds zeldzamer en hoe kun je dit tij keren? Aan bod komt wat de behoeften van de klant is, wat hem drijft, hoe hij ‘zapt’ en welke trends je daarin ziet. Maar ook wat zijn stijlvoorkeur is en welke waarden daaraan ten grondslag liggen. Voordat klanten op pad gaan hebben zij steeds vaker al een deel van de klantreis afgelegd. Je gaat met deze inzichten aan de slag, wordt bewust van de werking van ‘touchpoints’ en ontdekt hoe je binnen jouw concept echt het verschil kunt maken.

Les 3. ONTWERP EN STYLING
Zonder de juiste vormgeving is een goed retailconcept niets meer dan een mooi idee. Deze les gaat over de grote lijnen binnen de fysieke ruimte, de vaste elementen en het belang van flexibiliteit.

Les 4. DE 1,5 METER ECONOMIE EN DE INZET VAN ZINTUIGLIJKE STIMULI Wist je dat 70% tot 80% van de aankoopbeslissingen nog steeds plaatsvindt op de winkelvloer? Dáár liggen de kansen. Hoe voeg je waarde toe door de juiste inzet van de verschillende zintuiglijke stimuli en het samenspel daartussen? Merchandise wordt ook wel gezien als de stille verkoopkracht. Maar wat zijn daarbij de do’s en don’ts?

Les 5. DE INVLOED VAN COVID OP RETAIL EN EINDPRESENTATIES
Echt niet iedereen moet starten met een webshop. Maar waar moet je met jouw concept wel online zichtbaar zijn? De shopper van nu winkelt ‘hybride’ en stelt voor iedere klantreis weer een nieuwe mix van kanalen en middelen samen. Na COVID oriënteert maar liefst 48% zich online voor men aan een shoppingtrip begint. Hoe zorg je ervoor dat je niet een tussenstation, maar de daadwerkelijke eindbestemming bent? Een van de antwoorden is ‘phygital retailing’, waarbij fysieke en digitale kanalen samenvloeien tot één totale retailbeleving, die klanten trekt, betrekt, informeert en converteert.

VOOR WIE?
De cursus RETAIL 3.0 is bedoeld voor iedereen die zijn (winkel)concept onderscheidend wil neerzetten voor zijn klanten en echt het verschil wil maken: retailers, fabrikanten, formule- en marketingmanagers, ontwerpers, visualmerchandisers, stylisten en alle andere winkelbouwers.

WAT?
Je gaat tijdens deze training werken aan je eigen business case. Heb je een of meerdere bestaande winkels dan ontdek je waar de nieuwe stip op de horizon van jouw merk kan staan. En bouw je zo aan een onderscheidend concept.

DATA EN LOCATIES
De cursus start dit najaar op 15 september 2020. In totaal op vijf verschillende middagen van 13.00 tot 17.00 uur. Deze dagen vinden allen plaats op verschillende inspirerende locaties in Nederland.

Vanwege het COVID-19 virus kan de cursus in overleg ook digitaal plaatsvinden.

Les 1. TRENDS EN CONCEPT – dinsdag, 15 september 2020

Les 2. CONSUMENT EN KLANTREIS – dinsdag, 29 september 2020

Les 3. ONTWERP EN STYLING – dinsdag, 13 oktober 2020

Les 4. DE 1,5 METER ECONOMIE EN DE INZET VAN ZINTUIGLIJK – dinsdag, 3 november 2020

Les 5. DE INVLOED VAN COVID OP RETAIL EN EINDPRESENTATIES  – dinsdag, 17 november 2020

RESULTAAT                                                                   

Na het volgen van deze vijf lessen ben je weer helemaal up to date. Zo weet je echt alles over klantreizen (customer journeys) en hoe je deze onderscheidend kan inzetten voor de klantgroepen binnen jouw concept. Hoe speel je succesvol in op de behoefte van de klant? Hoe bied je de klant een steeds relevantere en persoonlijkere ervaring?

DEELNEMEN
Voor € 1.195,- exclusief btw. neem je deel aan alle vijf de cursusdagen en profiteer je van de laatste retail inzichten, tips en tricks. Deze prijs is inclusief een exemplaar van het boek Prikkel de Koopknop, een lesbrief, digitale hand outs en oefeningen voor thuis. Boek je voor 1 september 2020 dan ontvang je het boek RetailTheater als een inspirerend extraatje.

Losse lessen zijn te volgen voor € 245,-  per les. Heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op met Carin Frijters door te mailen naar carin@retailtheater.nl of te bellen met 0031 6 22991709.

← Home