Retailtrend: Tiny Retail

2 Posted by - 24 december 2020 - Publicaties

De wereld is oneindig en soms verliezen we het overzicht. De term Tiny House kenden de meeste van jullie mogelijk al. Maar wist je dat er ook steeds vaker vormen van Tiny Retail opduiken. Een inspirerend voorbeeld kwamen wij tegen tijdens een van de laatste retail inspiratie tours in Londen.

Jason Markk cleaning crew Londen

Zo laat Jason Markk©, niet alleen in Los Angeles, maar sinds 2018 ook een sneaker clean service zien in de sneakerstraat, Carnaby street in Londen. En dat is een slimme service waarvoor slechts een compacte ruimte nodig is. Zo is de winkel in Londen slechts 60 m2.

Weet jij bijvoorbeeld hoeveel sneakers een merk als Nike verkoopt? Let op! Nike verkocht in 2016 al 25 paar sneakers per seconde – 25 paar sneakers, elke …… seconde. Dit bizarre stukje rekenwerk werd gedaan door Matt Powell, een sport-industrie analist bij de NPD Group, die onlangs een blik wierp op $ 9.1 miljard omzet van het eerste kwartaal.

Jason Markk, Brinkworth Design

Berkenmultiplex, betegeld met wit lamellenmetaal waar rekken en opslagcontainers aan kunnen worden opgehangen. Het neutrale vorm, kleur en transparante materiaalgebruik in de winkel zorgt voor verstilling en focus. Fijn in een wereld die steeds vaker voor overprikkeling zorgt.

Vind je het interessant om te sparren over deze ontwikkeling en wat die zou kunnen betekenen voor jouw eigen winkelconcept, zoek mij vrijblijvend op.

Deze retailtrend komt tevens aan bod in de Retail Survival Guide.