Thomas van Straaten groeide op in een ondernemersgezin maar koos zelf voor de meer kunstzinnige muziekwereld. Tijdens zijn studie Compositie & Muziektechnologie kon hij echter toch niet ontsnappen aan zijn roots en hij besloot in zijn vrije tijd marketing te gaan studeren. Deze combinatie van muziek en commercie bracht hem op de vraag “hoe worden wij beïnvloed door geluid en muziek in winkels en op de werkvloer?”. Dit werd dan ook de hoofdvraag van de scriptie waarmee hij zijn MA titel behaalde.

Thomas ontwikkelde een vernieuwende wetenschap-gebaseerde methode die retailers in staat stelt heel gericht in te grijpen in de beleving en het gedrag van de consument, simpelweg door aanpassingen in de achtergrondmuziek op de winkelvloer. Tijdens zijn eerste tests in een wijnhandel resulteerde dit direct in een substantiële omzetstijging en dit moedigde hem aan een carrière in dit vakgebied na te streven.

Thomas werkte onder andere als ‘Instore media consultant’ bij Mood Media, wereldwijd marktleider op het gebied van instore muziek en visuals. Hij adviseert retailers over het gebruik van muziek en kan een flink aantal grote winkelketens tot zijn portfolio rekenen.

Een reactie op “Mastercourse expert, Thomas van Straaten

  1. Pingback: CF retail | MASTERCOURSE ‘De winkel als THEATER’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *