RETAILTREND: PERFECTE SERVICEWINKEL

1 Posted by - 25 maart 2021 - Publicaties

Doe je mee? Kijk hier voor Webinar Retail Survival Guide mogelijkheden.

Las je in de vorige Retail Inspiratie Flash dat Klarna als betalingsdienst structureler en eerder op het netvlies van (potentiële) klanten wil komen. Steeds meer bedrijven met een meer logistieke focus zijn op zoek naar hoe zij hun dienstverlening beter kunnen laten aansluiten bij de veranderende consumentenbehoeften.

Unboxing zone Posti

Zo vroeg Posti, het toonaangevende post- en logistieke bedrijf van Finland, zich af wat de perfecte zelfbedieningswinkel zou zijn voor klanten die online winkelen. Hoe een rij pakketautomaten functioneel voldoet en er aantrekkelijk uit kan zien? Eigenlijk letterlijk wat is in dat opzicht de toekomst van retail?

Studio Fyra ontwierp Box by Posti, gelegen in het centrum van Helsinki, die ruimte moest bieden aan meer dan 600 pakjesautomaten en paskamers om online aankopen onmiddellijk uit te proberen en indien nodig terug te sturen. Speciale aandacht is besteed aan het recyclen van verpakkingsmaterialen.

De ruimte moest er ook aantrekkelijk uitzien om vanaf de straat de aandacht te trekken.

Dit zijn de drie belangrijkste concepten bij het ontwerpen en uitvoeren van Box:

1. Box is een serviceconcept om het leven van de gebruiker gemakkelijker te maken.

2. De architectuur van Box was gericht op onverwacht vrolijk design, maar ook op functionaliteit.

3. De ruimte moet intuïtief zijn om het te laten werken.

Door verschillende kleuren toe te wijzen aan verschillende zones, volgt de klant instinctief een pad dat zijn weg vindt in de faciliteit. De samenwerkende bedrijven wilden ook een visueel aantrekkelijk interieur creëren dat op zichzelf zou staan, los van de bestaande merkafbeeldingen, en om de vernieuwde identiteit van Posti te vertegenwoordigen.

Posti kiest voor een duidelijke zonering

Kleur zorgt al snel voor richting in een ruimte en is een van de meest betaalbare hulpmiddelen om een statement te maken. Wil je daarover meer weten laten wij dan binnenkort eens praten. Bel met 0622991709.