Diana Venneman is een expert op winkel-, brand-, en formuleconcepten.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de retail- en groothandel-branche weet ze als geen ander wat wel en wat niet werkt.

Diana Venneman werkte 10 jaar voor Intergamma waar ze de laatste jaren verantwoordelijk was voor de formules GAMMA en KARWEI. Daarna heeft ze een aantal jaren als directielid bij de Bock & Dekker gewerkt, een bureau voor markt- en trendonderzoek. In 2003 richtte ze haar eigen bureau op, Venneman Concept etc.

Met haar bureau Venneman Concept etc. ontwikkelt ze voor (en vooral samen met) haar klanten nieuwe concepten en weet deze in alle details door te vertalen. Zowel op het gebied van interieur, exterieur, grafisch en multimediaal. Dit kan op formuleniveau zoals een re-branding van 90 vestigingen, tot assortimentsniveau waarbij een productlijn wordt ontwikkeld volgens de laatste trends en forecasts. Door de ervaring die Diana en haar team hebben opgedaan kunnen zij ook uitstekend ondersteunen in het (technisch) ontwikkelproces.

Voor retail-formules wordt er samen met de opdrachtgever een positioneringsplan ontwikkeld waarin de toegevoegde waarden van de formule en de stijl worden bepaald.

Vanuit het assortiment wordt een lay-out gemaakt in Autocad. Per productgroep worden presentatievormen ontwikkeld inclusief beeldmateriaal die de emotionele lading van een productgroep symboliseren.

Ook de routing en signing van de winkel of formule wordt hierin meegenomen. Het concept wordt gepresenteerd middels 2D en 3D impressies waardoor er een helder beeld ontstaat van de nieuwe winkel of formule. Na goedkeuring van het ontwerp worden de presentatievormen en lay-out aangeleverd in technische tekeningen en desgewenst kan begeleiding worden gegeven tijdens de productie en inrichting.

Diana werkte onder meer voor BMB bouwmaterialenhandel België, Boels Verhuur bv, Calipage, CRH bouwmaterialenhandel, Etos, Essent trading, GAMMA België, GAMMA Nederland, Giesbers communicatiegroep, Haceka, Hotel Harlingen, Intergamma b.v. Jan Groen, Fetim Group, FUN speelgoedwinkels België, KARWEI, Leco Products, MORRES, NTU wonen, Van Neerbos bouwmaterialengroep, WARA, Wellsani, Schadebo DIY, Sigma Coatings, TAQA energie bv, Vicair, Samenbouwen.nl en Holland Park. Cleanfloor, Calista, Citylight, Duraline, Dresco fiets, Essentials, Flexxfloors, Gobal ,Histor, ICI PARIS XL, Intensions, Kloosterwaard, Lifetime 25, MyRooms, Meerwoonruimte.nl, Procasa Basics, Vita laminaat en lamelparket, Solidfloor.