Lost and Found in The SnarkPark

2 Posted by - 11 april 2019 - * Nieuws

Daniel Arsham van Snarkitecture is momenteel één van mijn favoriete designers. Zijn inspirerende installaties zijn een blur van verschillende disciplines uit architectuur, design, beeldhouwkunst, film en fine art.

Begin deze maand opende in New York bij shopdistrict Hudson Yards een prestigieus, 67.000 m2 tellend, nieuw winkelgebied en een interactief themapark: ‘The SnarkPark’, een fusie tussen museumwaardige installaties en thematische, exclusieve retail. Deze haast vloeibare ruimte is opgedeeld in twee delen bestaande uit een winkel van KITH en een galerie die ruimte biedt aan wisselende exposities van Daniel Arsham en zijn team. The SnarkPark geeft een totaal nieuwe ervaring en creëert onverwachte en memorabele momenten door installaties die mensen van alle leeftijden uitnodigen te filosoferen, ontdekken, ontspannen en spelen. De eerste intrigerende installatie is: Lost and Found.


Dit moet je met je eigen ogen zien en zelf beleven. Ga je 7 en 8 november 2019 mee op Retail Inspiratie Tour in New York? Klik hier 


Meer zien van Ashram? Ik bezocht het Moco Museum in Amsterdam. Momenteel hosten zij een oeuvre tentoonstelling.

‘Connecting Time’ is een retrospectieve expositie met werken van Arsham uit zijn gehele carrière. Vier installaties die bezoekers in eerste instantie als ‘gangbaar’ beschouwen, vormen door een subtiele verdraaiing een surrealistische omgeving. Sportkleding en objecten afkomstig uit de popcultuur zijn geërodeerd vormgegeven alsof ze zijn opgegraven bij een archeologische vindplaats. Ingepakte dierlijke karakters doen denken aan het werk van Christo of Man Ray, maar dan met een speelse, meer naïeve twist.

Ben je net zo enthousiast geworden als ik over de werkwijze van deze artiest? Zijn installatie ‘Connecting Time’ is een absolute aanrader en tot 30 september 2019 te zien in het Moco – Modern Art Museum – museum in Amsterdam.

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een meer creatieve aanpak voor jouw (retail)concept? Kom dan luisteren naar de sprekers tijdens het FLUIDE RETAIL event op 20 mei as.