Live Inspiratie Flash 2020

2 Posted by - 11 mei 2020 - Publicaties
Kim Tchai

Over Kim Tchai

Kim Tchai, derde generatie, runt het familiebedrijf Tchai International. Waar het ooit begon met het maken van displays, is het de afgelopen jaren uitgegroeid tot een innovatieve onderneming die merken verbindt met de consument door fysieke retail belevingen. Van concept tot design, en productie tot installatie realiseren zij retailconcepten voor merken als iittala, Samsung, Nike en Hema.

Kim Tchai startte na haar studie Communicatie haar carrière bij een Nederlandse modeontwerper en werkte voor een bedrijf dat medische disposables maakt. Ruim twaalf jaar geleden begon ze in het familiebedrijf als accountmanager. Later richtte ze zich op marketing en design, voordat ze de overstap maakte naar het management. Naast haar rol in het bedrijf en het moederschap van haar twee kinderen, heeft zij een mooie balans in beide gevonden.

Over Tchai International                                                                        

In de afgelopen jaren is het van een traditioneel georganiseerd bedrijf geëvolueerd naar een organisatie waar het draait om het maximaliseren van ieder persoonlijk potentieel van medewerkers, klanten en leveranciers. Wat Tchai kenmerkt is de enorme drive, haar commitment en de gedeelde energie, “Tchi”. Met roots die teruggaan naar China, waar Chi de fundamentele levenskracht vormt, smelten Tchai en Chi samen in Tchi. Het staat voor de immense energie van iedereen die bij Tchai werkt en die in elk project tot uiting komt.

2019 was een succesvol jaar waarin Kim Tchai de bedrijfsprijs Business Woman of the Year en de Rotterdamse Ondernemers Prijs 2019 (de prijs voor de meest inspirerende ondernemer van Rotterdam) won.

Toen Kim Tchai officieel het roer van haar vader overnam, heeft ze alle functietitels en bedrijfsafdelingen afgeschaft. Hierdoor wist ze een positieve omgeving te creëren die alle medewerkers aanmoedigt om te groeien en hun talenten te laten floreren. Tchai gelooft in een organische manier van samenwerken. Ze beschrijft haar eigen rol als ‘visionair en strateeg’, die ze toekent onder de paarse kleur van de Feng Huang. Een mythische vogel die Tchai’s organisatiestructuur weergeeft en waarvan ieder team een eigen kleur vertegenwoordigt.

Bekijk hier de video van de vorige Live Inspiratie Flash.