KUNST ONTMOET FUNCTIONEEL DESIGN

2 Posted by - 15 maart 2021 - Publicaties

Inspiratie, volgens ons kun je er niet genoeg van krijgen. Maar dan is het wel handig om te weten op welke podia er wat te vinden is. Wat ons betreft is ook dit podium absoluut het volgen waard. Laat je inspireren!

Kunst ontmoet functioneel design
Het zesde IKEA Art Event in 2021 presenteert een kijk op woninginrichting waarbij de grens tussen kunst en functioneel design vervaagt. IKEA heeft vijf artistieke visionairs uitgenodigd om inspirerende kunstwerken te maken, die tegelijkertijd dienst doen als gebruiksvoorwerpen in het huishouden. Het is een prachtige nieuwe visie op kunst en wonen. Ontmoet de designers; Daniel Arsham, Gelchop, Humans since 1982, Sabine Marcelis en Stefan Marx.

Henrik Most IKEA, Sabine Marcelis, Per Emanuelsson, Bastian Bischoff

Over de cover van de Retail Survival Guide

Het achtergrondbeeld van de cover van de Retail Survival Guide laat het werk zien van één van de vijf inspirerende designers van de 2021 editie van het IKEA Art Event, namelijk Daniel Arsham. Hoe wij tot de keuze van het coverbeeld van de Retail Survival Guide gekomen zijn lees je hier:

‘Volleyballen en tennisballen, alledaagse objecten in een 21e-eeuwse ruimte, worden ontdaan van hun hedendaagse betekenis en krijgen een nieuwe verschijningsvorm als oude artefacten, op elkaar gestapeld, gebarsten en gecoat met amethist-paarse stof. Naarmate de tijd verstrijkt gaat de aanwezigheid van objecten en ideeën verloren en verglijden ze onder de oppervlakte in spelonken alsof ze er nooit waren geweest.’ De Amerikaanse kunstenaar, Daniel Arsham, exposeerde met deze installatie in het MOCO museum in Amsterdam. Hij brengt met zijn ontwerpen graag enige verwarring teweeg. In deze installatie kiest hij ervoor om vorm en ruimte volledig overhoop te halen.’ Wat ons betreft een actuele metafoor voor retailers in 2020 en 2021.