InspiratieFlash! Stilte

1 Posted by - 6 februari 2017 - * Nieuws, Geen categorie

Wat we vorig jaar al zagen, stilte is een van dé retailtrends van dit moment. Overal om ons heen is iedereen druk, druk, druk. Constante appjes en altijd maar bereikbaar zijn. We hebben behoefte aan rust. Geen wonder dus dat het hoofdthema van Maison et Objet ‘Silence’ was. Als retailer biedt je dit door stilte te creëren. Kom met een prikkelvrije ruimte, kies voor ‘stille’ materialen of zelfs voor helemaal geen kleurgebruik! We zetten hieronder een aantal actuele voorbeelden van deze silence trend voor je op een rij en delen bovendien een spannend nieuwtje!

De verkoop van rust
Stress en burnouts. Het lijkt wel alsof je er zonder niet meer bij hoort. Als online platform gaat Thrive Global juist hiermee aan de slag. Naast online openden ze begin dit jaar een offline pop-up store in New York. Boordevol producten die zorgen dat je juist wel je rust pakt. En dat je sláápt. Denk hierbij aan een bed en oplader in één voor je smartphone. Stop je telefoon lekker in en je wordt er ook niet wakker van!

IF_ThriveGlobal_WP(Bron: Thrive Global, www.thriveglobal.com)

Mediteren in een Lululemon bus
Yogamerk Lululemon opent met haar flagshipstore in Londen een centrum van rust. Midden in het hectische centrum van Londen? Het voelt echt zo! Ontdek een heerlijk neutraal kleurenpalet van wit en grijs. Ben je op zoek naar nog meer rust, dan kan je op de eerste verdieping een yoga-les volgen. Laad daarna weer op bij het Neat Nutrition Café. Nog niet tot rust gekomen? Of ben je niet in de buurt van de winkel? Er rijdt zelfs een Lululemon meditatie bus door Londen! Stap in en ontstress.

Het effect van groen
Even verderop van Lululemon in Regent Street kiest ook Apple voor de rust. Hoe? Door de natuur naar binnen te halen! Met wel twaalf echte bomen en een levende groene muur is het hier een oase van rust. Het contrast tussen de high-tech producten op de houten tafels en de natuurlijke omgeving werkt erg goed. Bovendien word je nergens door afgeleid en gaat zo alle focus naar de producten. Slim!

IF_Apple_WP(Bron: Dezeen, www.dezeen.com)

Witter dan wit
Twee weken geleden kon je al lezen dat wit dé kleur van 2017 is. We vonden nog een prachtig voorbeeld van stilte dat we met je wilden delen. Speciaal voor de trouwe InspiratieFlash lezers. Klik snel op de link en laat je inspireren!

Kom kennismaken met RetailTheater!
Vers van de pers: vanaf 13 februari openen wij ons eigen retaillab bij C.A.S.T, het centrum voor schoenen- en modeaccessoires. Wil je meer weten over de ideale klantreis binnen jouw winkel? Vraag je je af of jouw winkelindeling optimaal is of kun je wel wat merchandisetips gebruiken? Wij hebben een antwoord voor je. Zeker weten dat we de tijd voor je kunnen nemen? Reserveer dan een plekje via info@retailtheater.nl. Kortom, kom snel een keer langs! Je vindt ons in het Kenniscentrum van C.A.S.T op het volgende adres:

C.A.S.T. (Centrum Accessoires Schoenen Tassen)
Buizerdlaan 6
Nieuwegein

IF_CAST_WP