RETAILTREND: IKEA’S HOME OF TOMORROW

2 Posted by - 25 juni 2020 - Publicaties

Volgens onderzoek van IKEA zal tegen 2050 70% van de wereldbevolking in steden wonen, wat het duidelijk maakt dat we onze manier van leven moeten heroverwegen.

Een huis dat rekening houdt met ons welzijn, maar ook met dat van de planeet, is absoluut een winnaar. Het IKEA Home of Tomorrow is precies dit – een plek waar je kunt leren hoe je in volledige harmonie met de natuur kunt leven.

Ikea Huis van Morgen is gevestigd in een 120 jaar oud gebouw en herbergt een bodemvrije huistuin met een breed scala aan planten, waaronder tomaten, aardbeien, kruiden en zelfs spirulina. Ikea-klanten kunnen hun eigen modulaire ‘thuisboederij’ eenvoudig en volledig binnenshuis creëren.

Ikea Home of Tomorrow introduceert ook een metabolisch proces waarbij afval op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Zo kan koffiedik worden gecomposteerd en gebruikt als meststof of om kaarsen en cosmetica van te maken.

De Creative Zone biedt huishoudelijke apparatuur voor reparatie en modificatie die klanten kunnen gebruiken om versleten meubels een tweede leven te geven. Ondertussen heeft de winkel een keuken genaamd Planning Space, waar bezoekers leren om vegetarische gerechten te maken van ingrediënten die letterlijk van ‘hun eigen’ boerderij zijn gehaald.

Kosteloos retail spreekuur

Heb je interesse in sparren over nieuwe mogelijkheden voor jouw winkelconcept in de nieuwe 1,5 economie? Wat je retail vraagstuk ook is, met mijn kennis en kunde sta ik graag voor je klaar! Kijk hier voor de mogelijkheden om deel te nemen aan het kosteloos retail spreekuur.

Project info:

Concept: IKEA Home of Tomorrow

Designers: Justyna Puchalska, Paulina Grabowska en Joanna Jurga

Locatie: Szczecin, Poland