een vormveranderend landschap

3 Posted by - 15 augustus 2019 - Publicaties

Daan Roosegaarde creëert een vormveranderd landschap.

Een mooi nationaal voorbeeld van een Nederlandse pionier, dat eenvoudigweg op eigen bodem te bezoeken is: ‘Presence’ in het Groninger museum.

Roosegaarde, kunstenaar en innovator bekend van onder andere Icoon Afsluitdijk en internationale projecten als Waterlicht en Smog Free Tower, ontwikkelde speciaal voor het Groninger Museum een baanbrekend, interactief kunstwerk. ‘Presence’, geïnspireerd op klimaatverandering en de wens om de leefbaarheid van ons landschap te verbeteren. Zijn eerste grote museale soloproject.

Presence installatie

Deze lichtgevende, van vorm veranderende installatie daagt uit tot fysieke interactie en maakt de bezoeker zich op bijzondere wijze bewust van de eigen aanwezigheid.

Presence is een 800 m2 groot levend lab met verschillende sferen waardoor je als bezoeker allerlei perspectiefwisselingen ondergaat. Roosegaarde: “Jij maakt het kunstwerk en het kunstwerk maakt jou. Het effect van je aanwezigheid maakt je bewust van jouw relatie met de omgeving en de manier waarop we deze kunnen maken of breken.

‘There are no passengers on spaceship earth. We’re all crew.’ Marshall McLuhan

Presence installatie Daan Roosegaarde. Beeld Reinder Smith,

Kijk hier voor meer informatie en laat je inspireren.