CO-LABORATORY is een co-lab op maandag 27 november waarbij verschillende sprekers de laatste trends en frisse inzichten delen. Deze keer staat het Co-lab in het teken van de lancering van de vernieuwde druk van Prikkel de Koopknop. Met sprekers die aansluiten op de thema’s en cases uit hét retailboek, zoals de impact van retailtechnologie op de winkelvloer en het buzzword, omnichannel.

De mogelijkheden die technologie ons biedt zijn niet meer weg te denken voor consumenten én voor retailers. Maar hoe maak je hierin nu de juiste keuzes? Keuzes die passen bij jouw concept? Hoe prikkel je de consument met de juiste inzet van technologie op de winkelvloer?

Retailexpert Carin Frijters gaat in op de trends waarmee retailers in 2018 te maken krijgen. Met een focus op de retail interieurtrend: TRANSFORMING. Wetenschap en technologie reiken ons dagelijks mogelijkheden aan om de fysieke winkel sterker te maken en zijn magneetfunctie te laten behouden. Deze trend verkent grenzen en laat sensorische ervaringen achter die de gemiddelde consument eerder niet voor mogelijk hield.

Helma Loomans van Consumatics  en Dr. Kim Janssens van UV Hasselt nemen ons mee in nieuwe onderzoeksmogelijkheden gericht op onbewust consumentengedrag. Rene Spaanderman van omnichannel retailbureau Kega geeft een quick-scan van de technologische mogelijkheden die eenvoudig toepasbaar zijn in je winkel en vertelt over de do en don’ts. En tot slot lanceren we alweer de derde druk van het boek Prikkel de Koopknop.

PROGRAMMA 

12.45 | Inloop + drankje + lekkernij

13.15  | Dé retailtrends van 2018

Carin Frijters, retailexpert, auteur en oprichter CF retail en platform RetailTheater

14.00 | Virtual Reality in Retail: de methode voor de optimale winkelinrichting en klantbeleving!

Helma Loomans, mede-eigenaar van Consumatics: hét onderzoek- en adviesbureau met als specialisme onbewust consumentengedrag

14.30 | Beleving in retail. Hoe meet je het?

Dr. Kim Janssens is onderzoeker aan de faculteit Architectuur en kunst van Universiteit Hasselt en medeoprichter van Retail Design Lab

15.00 | Hoe maak je de juiste technologische keuzes voor jouw winkelvloer anno nu?

René Spaanderman, retail strateeg bij omnichannel bureau Kega

16.00| Lancering nieuwe uitgave het retailboek Prikkel de Koopknop
16.15 | Drankje + verbinden + netwerken

Waarom moet je erbij zijn?
Het doel van het co-lab: elkaar zoveel mogelijk inspireren en ervaringen delen. De verhalen hebben allemaal een eigen invalshoek. Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan dieper in op de staat van retail en verbinden verschillende branches.

Stel na afloop tijdens de borrel al jouw vragen aan een van de specialisten, leg verbindingen en deel ervaringen uit met andere deelnemers. Na deze dag ben je weer helemaal up to date en ben je beter in staat keuzes te maken als het gaat om ontwikkelingen binnen retail!

Check je agenda en bestel hier je tickets.

LOCATIE

Broeinest
Zomerhofstraat 71
3032 CK Rotterdam

Over Broeinest
Broeinest is dé materialenbibliotheek en ontmoetingsplek voor (interieur)architecten en ontwerpers. In Broeinest worden producenten, merken en materialen samengebracht om zo – (interieur)architecten en ontwerpers beter te bedienen, begrijpen en bereiken.

Over RetailTheater

Veel retailers vragen het zich af: is er toekomst voor de winkel in het straatbeeld? De concurrentie is groot, ook door de komst van online. Het antwoord is een volmondig ‘ja!’. Als je tenminste het verschil maakt. En dat is waar we bij RetailTheater voor staan.

RetailTheater is een boek, een platform én een online wereld. Het doel: retailers, ketens en fabrikanten advies geven en ze helpen om hun winkelconcepten nog beter te maken en te activeren. De aangesloten retailspecialisten die samen met regisseur Carin Frijters de service RetailTheater vormen, werken volgens de inzichten uit het boek ‘Prikkel de Koopknop’ van Carin Frijters.

Schrijf je in voor de InspiratieFlash en blijf op de hoogte.