Case: benut kansen bij OK Emmen

4 Posted by - 27 juni 2018 - Cases

Dat de petrol-wereld sterk aan het veranderen is, is geen nieuws meer. Wél nieuw: men kruipt steeds vaker letterlijk in de huid van de klant om een goed werkend, vernieuwend concept neer te zetten. Daar werken we bij RetailTheater graag aan mee. Bijvoorbeeld bij de OK vestiging in Emmen.

Samen keken we naar de volgende vragen: Hoe kunnen onze displays de bezoeker beter verleiden tot aankoop in de beperkte contacttijd? Hoe accentueren we de juiste sfeer door de toevoeging van een passend impulsassortiment en de juiste styling?

De producten de held

De opgave is moeilijker dan je in eerste instantie denkt. In het gemiddelde tankstation zijn er eerder teveel prikkels dan te weinig. De vraag is: heeft dit schreeuwen om aandacht wel het juiste effect in de beperkte contacttijd die de bezoeker hier besteedt? We gingen aan de slag met presentatiematerialen én de communicatie daaromheen.

Het concept

In OK Emmen was het doel op zich om binnen de bestaande omgeving te zorgen voor rust en focus.

We reduceren de hoeveelheid prikkels door producten binnen transparante, op maat gemaakte displays te isoleren. Dat doen we met behulp van van manchetten en bodemverhogers. Daardoor creëren we rust in een drukke wereld en ontstaat er vanzelf focus. En, minstens zo belangrijk, er wordt spanning opgeroepen. De vraag is natuurlijk of deze aanpak succesvol was. Door aansluitend het verloop van de verkopen op productniveau te volgen wordt duidelijk of de presentatie transparanter moet of juist niet. Deze flexibiliteit zit eenvoudigweg in het ontwikkelde systeem.

Styling

Naast de winkel zelf, is er ook een OK Café. Tussen deze twee concepten bevindt zich een ‘storedivider’. Zo laten we de ene ervaring (shoppen) en de andere (rustig verblijven) subtiel in elkaar over gaan. Tegelijkertijd zien we ook commerciële kansen. Gezien de aanwezige hoogwaardige materialisering met een behoorlijke designeruitstraling promoten we precies op dit punt het Scandinavische lifestyle kook-, en keukenassortiment van Nicolas Vahé. De producten passen qua look naadloos in de omgeving en het concept. Wat we toevoegen, is een opvallende zwart/wit print die zorgt voor focus en levend groen voor het huislijke accent. Zie onder een weergave van de sfeer,  MOOD: KITCHEN PLEASURE.

Wat zegt de klant over het resultaat

“Er is lang gewerkt aan het OK Café concept, het gebouw en de inrichting stond al als een huis. Het assortiment paste er al perfect bij, door de samenwerking met het Retailtheater heeft het concept gelukkig ook de sfeer en uitstraling gekregen die wij zochten. De juiste plaats van meubelen en assortiment, de aankleding van het geheel, het heeft er allemaal aan bij gedragen dat het nu gezellig “shoppen” is bij OK Café Emmen.” Johan Bogaarts, General Manager Retail OK

Hoe hebben wij dit gedaan?
Onze aanpak bestaat uit onderstaande vier stappen. Bij OK Shop en Café Emmen hebben wij de volgende onderdelen aangepakt:

De specialisten

Dankzij ons professionele team hebben we in korte tijd een uitzonderlijk resultaat kunnen neerzetten. De specialisten die betrokken waren bij deze opdracht:

Carin Frijters l Regisseur van Winkelbeleving

Sara Caris l Retailarchitect

Nynke Ott l Retailstylist

Sofie Suiker l Retailstylist

Wil je praktisch advies op maat? Een klantreis check-up aanvragen of direct aan de slag met een van onze retailstylisten? Carin Frijters gaat graag verder in gesprek. Neem rechtstreeks contact met haar op via carin@retailtheater.nl of door te bellen met 06 22991709.