Appartement of toch een winkel?

2 Posted by - 26 september 2017 - Publicaties

Wie wil dat nou niet, stiekem even binnenkijken hoe een ander woont. Dit gevoel ervaar je in bijzondere conceptstores gevestigd in woonhuizen en  appartementen die ingericht lijken om er te wonen, maar eigenlijk gewoon winkel zijn. Compleet ingerichte appartementen waar alles klopt. Je voelt je thuis omdat het persoonlijk is. Een jas aan de kapstok, het boek nog opengeslagen op tafel. Deze bijzondere lifestyle winkels zie je terug in verschillende wereldsteden. Omdat je het gevoel hebt het huis van je beste vriend of vriendin binnen te lopen, heb je als consument sneller het gevoel dat je de producten die er ziet ook wilt hebben. En dan kun je heel handig terecht bij de webshops.

We nemen je mee langs enkele voorbeelden van succesvolle lifestyle winkels:

Levendig interieur
Gevestigd op de derde etage van een gerestaureerd 18e eeuws pand in Kopenhagen vind je The Apartment. Je voelt de ziel van de locatie en van de unieke spullen om je heen. Woondecoratie en meubilair van een beperkte oplage, of een uniek ontwerp maar ook vintagestukken. Er is een interieur gecreëerd dat leeft, en niet een presentatie van voorwerpen.

The apartment

The Apartment

Ultieme huiselijke ervaring
The Line in New York is een loft in Soho met hoge ramen waardoor het licht mooi naar binnen valt. In deze intieme huiselijke setting vind je mode, interieur- en beautyproducten die je stuk voor stuk verleiden om te kopen. Voor de ultieme huiselijke ervaring maak je een persoonlijke afspraak.

Vind je New York wat ver om inspiratie op te doen? Alle moois van The Line is te volgen op Pinterest.

The Line

The Line

Producten ontstaan uit co-labs met ontwerpvrienden
Het artistieke design duo Peter Pilotto en Christopher Vos ontwikkelde voor het London Design Festival 2017 een heuse ‘three-story-townhouse’ in de wijk Brompton. De designers lanceren hier hun eigen nieuwste ready-to-wear collectie en interieurproducten, die zijn ontstaan uit co-lab’s met ontwerpvrienden uit hun eigen netwerk. Ze nemen de bezoeker zo mee in hun eigen wereld door te laten zien wat hen inspireert. Het resultaat: een kleurrijke smeltkroes van invloeden. Waarbij meer, duidelijk meer is.

Peter Pilotto en Christopher Vos

Uitproberen en online bestellen
In Parijs heb je L’Appartement Sézane. Dit digitale fashion label is uitgebreid met lifestyle producten als keramiek, kaarsen en schrijfgerei. In het prachtige mid century appartement beleef je het gevoel dat je in iemands huis loopt. Je kunt je alles uitproberen en daarna online bestellen.

cezane

L’Appartement Sézan

Winkelen wordt bij deze concepten weer een feest der herkenning herkenbare beleving waar letterlijk aandacht is voor de menselijk maat. We winkelen niet meer omdat we iets nodig hebben, maar om een ervaring op te doen. Bij RetailTheater denken we graag met je mee bij de ontwikkeling, realisatie en activatie van onderscheidende (winkel)concepten. Geïnspireerd geraakt en advies nodig, neem dan contact op met Carin Frijters via carin@retailtheater.nl.

CO-LABORATORY event
Eerst nog meer inspiratie opdoen? Zet dan maandag 27 november in je agenda! Dan is er weer een CO-LABORATORY event. Hier delen we de laatste trends, frisse inzichten en eigen ervaringen. En we hebben een nieuwtje… Stay tuned!