Retail-architect René Klarenaar

0 Posted by - 28 april 2016 - Retailspecialisten

Rene klarenaar RTRené Klarenaar begon zijn carrière bij een interieurarchitectenbureau gespecialiseerd in horecaprojecten met als motto: ‘de klant komt van de bank als hij iets beleeft, wat hij thuis niet heeft’. In het vervolg van zijn loopbaan sloot René zich in 1998 aan bij een projectmanagementbureau met als corebusiness supermarkten. Daarnaast voerde hij ook ontwerpwerk uit voor food- en non-food retailprojecten met als uitganspunt: ‘ontwerpen uit oogpunt van de consument en in het belang van de opdrachtgevers’.

Sinds 2007 is René een zelfstandig retail-architect met ArtoKima en combineert hij de ‘gastvrijheid van horeca’ en ‘presentatievermogen van Retail’ om zo gestroomlijnd mogelijke lay-outs te ontwikkelen, waar de klant zich zal bewegen zoals de opdrachtgever het liefst heeft dat hij de winkel beleeft.

Om in RetailTheater-termen te spreken: op aangeven van de regisseurs worden passende decors ontwikkeld en ontworpen voor uiteenlopende Retailbranches, waarin de retail-stylisten naar believen kunnen inrichten.

Mail:               rene@retailtheater.nl